borghwerf roosendaal

Written by hans moor. Posted in utiliteit

 

 

opdrachtgever: kikx development     ontwerp: 2009

Borghwerf te Roosendaal is een bedrijventerrein dat gesitueerd is aan de snelweg A17. Op dit bedrijventerrein bevindt zich deze nieuwe ontwikkeling van twee kantoren­villa’s van ieder 900 m2 in drie lagen. Qua opzet is er voor gekozen om de vaste gebruiksonderdelen van kern en functies (lift, trappenhuis, toiletten etc) zo compact mogelijk in te delen. Hiervoor zijn twee variaten van indelingsplattegronden ontwikkeld. Variant A heeft een opzet met een kernindeling in het midden. Kantoorkamers kun­nen rondom de kern en langs de gevel worden ingedeeld. Variant B heeft de functies van trap, lift en toiletten aan één zijde van de vier gevels. Met deze B variant kan er een grote kantoortuin van 300m2 op een laag worden gemaakt. Bij grotere verhuur van 300m2 is het mogelijk om eenvoudig vides toe te passen. De architectonische en ruimtelijke uitwerking betekenen voor de villa’s voor iedere laag een extra kwalit­eit. Zo heeft de begane grond openslaande deuren naar een buitenterras. De 1e verdieping heeft een balkon met openslaande deuren en de 2e verdieping heeft door de gevarieerde dakhellingen een hogere verdiepingsvloer. Als extra optie heeft de 2e verdieping een dakterras.

Materialisering van de villa’s betreffen keuzes in metselwerk, houten gevel etc. voor de begane grond. De 1e en 2e verdieping zijn voorzien van glas en glaspanelen.

brainpark t3 rotterdam

Written by hans moor. Posted in utiliteit

 

opdrachtgever: blauwhoed vastgoed   ontwerp: 2002-2005

Brainpark T3 kantoorcomplex heeft 15.000 m2 vloeroppervlak. De vier kantoorblokken met variërende hoogtes staan op een gezamenlijke plint ten behoeve van entrees en grondgebonden functies. De Kantoorruimtes kennen een hoge mate van flexibiliteit door grote vloeroppervlaktes en mogelijk meerder verbindingen op hoogte. De 4 kantoorblokken kunnen separaat verhuurd worden. Het complex staat op een tweelaagse parkeergarage, die in het bestaande dijklichaam verborgen is.

cloud low carbon shenzhen

Written by hans moor. Posted in utiliteit

cloud low carbon

Een fysieke 'cloud' als entree en verbinding voor duurzaamheids-congrescentrum in Shenzhen, China

energymatrix schiedam

Written by hans moor. Posted in utiliteit

 deventerstraat 23 jan 2010 Z01

opdrachtgever: kikx development   ontwerp:2010

 

Het oude bedrijfsterrein met de nummers nr 34 en 38 aan de Van Deventerstraat te Schiedam wordt herontwikkeld door nieuwe kantoorruimtes aan te bieden. Het betreffen twee kantoorpanden. Kantoor A (links van de visualisatie) is 3 lagen hoog met een totaal bruto vloeroppervlak van +/- 900 m2. Het oude bestaande gebouw wordt gesloopt.
Bij kantoor B wordt de hoofddraagstructuur van de bestaande twee lagen gebruikt en voorzien van nieuwe indeling en gevel . Dit kantoor krijgt een extra kantoorlaag. De ruimtelijke opzet van de kantoren in relatie tot de aangrenzende achterliggende bebouwing is dusdanig dat plaats is gemaakt voor een binnentuin. Dit verhoogt de ruimtelijke en architectonische kwaliteit ten behoeve van kantoorgebruik. De binnentuin staat in verbinding met de Van Deventerstraat. De kantoorpanden hebben een gevelbekleding van hout, natuursteen en metaal

hans moor architects architecture and urban planning