borghwerf roosendaal

Geschreven door hans moor. Gepost in kantoor

 

 

opdrachtgever: kikx development     ontwerp: 2009

Borghwerf te Roosendaal is een bedrijventerrein dat gesitueerd is aan de snelweg A17. Op dit bedrijventerrein bevindt zich deze nieuwe ontwikkeling van twee kantoren­villa’s van ieder 900 m2 in drie lagen. Qua opzet is er voor gekozen om de vaste gebruiksonderdelen van kern en functies (lift, trappenhuis, toiletten etc) zo compact mogelijk in te delen. Hiervoor zijn twee variaten van indelingsplattegronden ontwikkeld. Variant A heeft een opzet met een kernindeling in het midden. Kantoorkamers kun­nen rondom de kern en langs de gevel worden ingedeeld. Variant B heeft de functies van trap, lift en toiletten aan één zijde van de vier gevels. Met deze B variant kan er een grote kantoortuin van 300m2 op een laag worden gemaakt. Bij grotere verhuur van 300m2 is het mogelijk om eenvoudig vides toe te passen. De architectonische en ruimtelijke uitwerking betekenen voor de villa’s voor iedere laag een extra kwalit­eit. Zo heeft de begane grond openslaande deuren naar een buitenterras. De 1e verdieping heeft een balkon met openslaande deuren en de 2e verdieping heeft door de gevarieerde dakhellingen een hogere verdiepingsvloer. Als extra optie heeft de 2e verdieping een dakterras.

Materialisering van de villa’s betreffen keuzes in metselwerk, houten gevel etc. voor de begane grond. De 1e en 2e verdieping zijn voorzien van glas en glaspanelen.

 

hans moor architects architecture and urban planning