twinhouse 'crosskitchen'

Written by hans moor. Posted in villa en private huizen duurzaam

IMG 6407

 

Twinhouse ontwikkeling 2016-2019 gereed juli 2019 texel Om De Noord - opdrachtgever De Krim - dubbele villa te verhuren voor twee families van 4 personen of een grote familie van 8 personen. Twee woningen met scheidingswand door de keuken. Dubbele keuken als centrum van de woning. Iedere slaapkamer heeft een badkamer. Sauna ook als onderdeel van het ontwerp.

compilatie twinhouse klein

prototype crosskitchen

twinhouse 'split'

Written by hans moor. Posted in villa en private huizen duurzaam

huisje 2x6 personen 3 januari 2017 BB01 small

twinhouse is een ontwikkeling van twee vakantiewoningen van 6 personen. De twee woningen kunnen aan elkaar worden gekoppeld, zodat het als een grote villa van 12 personen kan worden gebruikt.

Hiervoor dient een dubbele scheidingswand. Uitgangspunt voor de sfeer is landelijk in duingebied, vakantiegevoel door gebruik te maken van houten luifel, gedeeltelijk met glas dichtgemaakt. buitenhaard etc.

Duurzaamheid wordt verkregen door te bouwen met een hoge Rc waarde van 6.0 m2K/W, houten constructie, 3 dubbel glas en aansluiting op zonnepanelen.

hemelswaterhuis - regenwater is drinkwaterhuis

Written by hans moor. Posted in villa en private huizen duurzaam

 vhemelwaterhuis 25 februari 2019 YY05

 

Conceptwoning met installatie voor het transformeren van regenwater naar drinkwater. Het principe van de woning bestaat uit een innovatief dak met daaronder de woonruimte. In het dak zijn zoveel mogelijk verschillende duurzame innovaties opgenomen. De woonruimte onder het dak is vrij in te delen door de gebruiker. Dit kan met vaste wanden, maar ook met flexibele wanden.Het dak van de woning vangt regenwater op en voorziet daarmee in waterberging. Het opgevangen regenwater wordt gebruikt voor drinkwater. Hiervoor dient het principe van hemelswater.

LOGO BEELDTYPO black

hans moor architects architecture and urban planning